Theatralia Supplementum 1/2021

20. 9. 2021

Bez popisku

V prvním letošním Supplementu vzpomínáme na profesorku Evu Stehlíkovou, mimořádnou osobnost a uznávanou vědkyni v oboru divadelní historie. Jistě s námi budete souhlasit, že přínos Evy Stehlíkové ke studiu antického divadla je nadstandardní. Prof. Stehlíková konečně samotný časopis Theatralia založila a dlouhá léta byla jeho redaktorkou.

Iva Mikulová, Aleš Kolařík a Karolína Stehlíková podnikli pečlivé úsilí při sestavování rozsáhlého bibliografického seznamu publikovaných textů, přednášek a prací vedených prof. Stehlíkovou. Pavel Drábek přispěl nekrologem a Karolína Stehlíková se podělila o biografické detaily ze života Evy Stehlíkové. Supplementum navíc obsahuje několik fotografií, které s námi sdíleli různí přispěvatelé; tyto okamžiky zmrazené v čase umožňují nahlédnout osobnost Evy Stehlíkové nejen v práci, ale i mimo ni. Zveme vás, abyste si s námi připomněli život a dílo pozoruhodné „kolegyně, odbornice a učitelky“.

Podívejte se na Theatralia Supplementum 1/2021 na: https://www.phil.muni.cz/journals/index.php/theatralia. Kopii si můžete také zakoupit na MUNI Shopu nebo přímo na Katedře divadelních studií (Gorkého 57/7, 602 00 Brno, budova G).


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info